Ana içeriğe atla

Mısır'da tarihin en büyük buluşması bugün CANLI İZLE


Mısırın her yerinden tarihin en büyük buluşması için milyonlar Kahire'de darbeye karşı çıkmak için toplanacaklar.
Mısır'da askeri darbe tarafından görevine el konulan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçisi yüzbinler Cuma namazı sonrasında Kahire'de bugüne kadarki en büyük mitingi düzenlemek için yola çıkıyor.
Ordunun yönetime el koymasına tepki gösteren Mursi yandaşları Cuma namazı sonrası başlayacak miting için ülkenin dört bir yanından Kahire'ye akın etti.

Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek veren halk "milyonluk" gösteri düzenledi.
Mursi'nin görevine dönmesi için düzenlenen gösterilere destek veren en büyük gruplardan Cemaatu'l İslamiyye'nin sözcüsü Muhammed Hasan, "Kahire'de diğer illerden gelecek askeri darbe karşıtlarının da katılımıyla büyük bir gösteri düzenlenecek. Devrimi koruyan gerçek Mısır halkı sokaklara inecek. Böylece, Mursi'nin görevine dönmesi yönündeki talebimizde kararlılığı olduğumuzu göstermek istiyoruz" dedi.
Cemaat'ül İslamiyye sözcüsü Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarınki gösteriler için Rabiatul Adeviyye meydanı, Nahda meydanı, Mısır Radyo ve Televizyon Kurumu (Maspero) binası önüyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı önü olmak üzere 4 mekan belirlediklerini söyledi.
Mısır'ın El-Garbiyye kentindeki Mursi destekçileri de halkı yarın Rabiatul Adeviyye meydanında düzenlenecek gösterilere katılmaya çağırdı.
Farklı şehirlerdeki Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçilerinin de yarınki milyonluk gösteriye katılmak üzere başkente gelmesi bekleniyor. Mısır'daki devlet kurum ve kuruluşlarının başkentte bulunması nedeniyle protestoların özellikle Kahire'de yoğunlaştığına dikkati çekiliyor.
Cemaatü'l İslamiyye, Mısır'da askeri darbe karşıtı düzenlenen gösterilere destek veren en büyük güçlerden birisi olarak biliniyor.
Öte yandan askeri darbe öncesi Mursi aleyhine imza kampanyası başlatan Temerrud Hareketi de ülkede ulusal birliğin vurgulanması için Ramazan ayının ilk cumasında Tahrir meydanında ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplu iftarlar yapılması çağrısında bulundu.
Mescid-i Aksa'dan da destek var
Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının ilk Cuma namazında Müslüman Kardeşler coşkusu yaşandı. Filistinliler Mescid-i Aksa'nın duvarına dev bir Muhammet Mursi posteri astı. Ayrıca avluda Mısır bayrağı açıldı. Filistinliler Mısır'daki darbe sürecinde Müslüman Kardeşler ile Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'ye destek çıktı.

Mescid-i Aksa'daki Cuma namazına 75 bin Filistinli katıldı. Gece 03.00'ten itibaren onbinlerce Filistinli Batı Şeria'dan otobüslerle Kudüs'e geldi. Ancak hepsi içeri alınmadı. İsrail, güvenlik gerekçesiyle 40 yaşın altındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermedi sadece 40 yaş üzerindekiler alındı.
Pankartta 'Kudüs Kur'an'ın yanında darbenin karşısında' yazdı.
Bir fotoğrafçı tutuklandı
Darbeciler Rabiatül Adeviyye Meydanından çıkmak üzere olan Huzeyfe adlı fotoğrafçıyı tutukladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir gün Menzile bir hasta getirdiler. Seyda Hz. (k.s.) lerinin evini sordular,

* Bir gün Menzile bir hasta getirdiler. Seyda Hz. (k.s.) lerinin evini sordular, bende camiye gelir oraya götürün dedim. Oldukça halsiz, adeta cansiz bir kişiyi arabadan çikarip camiye götürdüler ve yatirdilar. Seyda Hz.leri (k.s.) geldi, namazini eda ettikten sonra hastanin yanina yaklaşti. Dua okuduktan sonra elini hastanin başina koydu ve ayagina kadar gezdirdi, hasta sahiblerine döndü: " Allah  şifa versin, saglik Allah'tandir, hastalikta. Biz dua ettik, gerisi Allahu Tea-la'nin bilecegi iştir. Bizim elimizde birşey yoktur." diye buyurdu. Bunun üzerine sahibleri hastalarini alarak hiçbir şey demeden ve teybe de almadan gittiler. Ben de içimden kızdım, niçin böyle inançsız kişileri yolluyorlar. Mübareği rahatsız ediyorlar dedim. Bu olaydan 2-3 gün sonra şöyle bir rüya gördüm: Camideyim ayni hasta yatiyor, fakat çenesi aşagi dogru hareket etti, kulagi uzadi ve büyüdü garip bir şekil aldi. Gavs hazretleri de ayakta kibleye karşi duruyordu. Birden Şeyda hazretleri

Menzil'deki Merkad-ı Şerif'in girişinde, üst kısımda bulunan Lafza-i Celâl

Menzil'deki Merkad-ı  Şerif'in girişinde, üst  kısımda bulunan Lafza-i  Celâl ve Lafza-i Nebî...  İkisi arasında bulunan ise  mübarek Hacerü'l Esved  taşından bir parça...

Letaif Nedir?Bilindiği gibi insan gerçek yapısı on letaifden oluşmuştur

Letaif Nedir? Letaif Nedir? Bilindiği gibi insan gerçek yapısı on letaifden oluşmuştur. Bunu beşi emirler ( melekut) aleminden, diğer beş tanesi de madde ( mülk) alemindendir. Emir alemi arşın üstündedir; görüntü ve madde olmaksızın Allahu Teala’nın ( c.c) emriyle yaratılmıştır. Alem-i mülk, alem-i halk denen madde alemi ise arşın altında hava küresine kadar olup beş duyu ile anlaşılabilir. Emirler aleminden ol an beş letaifden biri insani kalb’dir. Madde aleminde yer, insanın sol memesinin dört parmak altındadır. İkincisi insani ruh olup sağ memenin dört parmak altındadır. Üçüncü sır’dır ve sol memenin iki parmak üstündedir. Dördüncüsü hafa ismini alır, sağ memenin iki parmak üstündedir. Beşincisi boyun çukurunun iki parmak altında bulunan ahfa’dır. Bu letaifler İmam-ı Rabbani (k.s) Hazretlerinin buyurduğu gibi nurdan yaratılmıştır. Bunların varlığını keşif sahipleri de söylemektedir. Çünkü bu letaifler esas yerlerine döndükten sonra yerleri boş olarak görülmektedir. Gerçekten Allah-